Hjemmeside_1130×245px_MinBror2.jpg

Min bror er en blåhval


Spilleperiode

21/11 - 06/12 2019

Aldersgruppe

Anbefalet til 12+

Varighed

ca. 60 min.

Spillested

Teaterhuset Filuren

Priser

Barn: 70 kr. // Voksne i følge med barn 90 kr. // Normalpris 135 kr. // Ung u. 25/stud: 70 kr. // Institutioner: 60 kr.

Galleri

Olivia: I påstår, I er så bekymrede og gør hvad I kan, mens I går ud og køber akrylmaling med den ene hånd og sætter børn i verden med den anden. Hvordan kan I gøre det?

Der er hedebølge og varmen gør Olivia bange. Hun mærker på egen krop, at noget ikke er som det  skal være. Hun ser tegn overalt og hun forsøger at råbe de voksne op, men de forstår ikke hendes panik. Olivias forældre er skilt og prøver at rumme hendes nye livsvalg på hver deres måde. Alligevel synes Olivia at de har for travlt med at stifte nye familier med nye søskende, som Olivia forventes at rumme. Hvorfor bekymrer de sig ikke om det der er vigtigst? Olivia er i krise

”Min bror er en blåhval” er en forestilling om klimaangst relationers skrøbelighed. En fortælling om de følelser, der kommer i klemme hos en ung og klimabevidst pige, som forsøger at favne de nære relationer og samtidig holde op med at køre bil. Kan handling og ansvar følges ad, hvis alle ikke er enige om at der overhovedet er en krise? Hvordan undgår vi at generationskløfterne bliver dybere, samtidig med at havene stiger og det skal være okay at sætte nye børn i en verden der føles helt ude af takt?

Har du tidligere været begejstret for forestillinger som GRÆNSER, WELCOME TO THE INTERNET, ILDSJÆL og #bitch #kælling #backstabber, så har du her muligheden for at se en ny forestilling i det stærke samarbejde. Dette er Teateriet Apropos og Teaterhuset Filurens syvende co-produktion – altid med noget på hjertet, af høj kvalitet og med højaktuelle temaer.

Læs mere om Teater Apropos.

Turné:  

14.-18. april på Teater ZeBu

19.-26. april på Aprilfestival i Holbæk.

 

SKOLEFORESTILLINGER: 

Torsdag d. 28. nov. kl. 10.00 (plads til 1 klasse) 

Fredag d. 29. nov. kl. 10.00 (plads til 1 klasse)

Mandag d. 2. dec. kl. 12.00 (plads til 2 klasser)

Tirsdag d. 3. dec. kl. 10.00 (Udsolgt)

Onsdag d. 4. dec. kl. kl. 10.00 

Onsdag d. 4. dec. kl. 12.00 (plads til 1 klasser)

Torsdag d. 5. dec. kl. 10.00 (plads til 3 klasser)

Ring til Ida M. Szatkowski på 28 68 26 98 for at bestille billetter.

 

OBS:

Som noget nyt udbyder vi også en efterworkshop i umiddelbar forlængelse af ungdomsforestillingenTeaterhuset Filuren ønsker at udvide teateroplevelsen for de unge, der besøger os. Vi ønsker at vores publikum får lov til at fordybe sig, og aktivt arbejde med forestillingens emner og tematikker, for på den måde at åbne for efterfølgende refleksion og forståelse. 

Formål:

- Fokus på elevens møde med den professionelle forestilling og kvalificeringen af dette møde.

- Skabelsen af en dialog, hvor rigtigt og forkert ikke længere gælder, men hvor den individuelle oplevelse/mening træder frem som det interessante.

- At stimulere eleverne til at reflektere og udtrykke sig i forlængelse af teateroplevelsen.

Workshoppen varetages af en erfaren teaterpædagog. 
Varighed: 1 time
Max antal: 28 (én klasse)
Afvikles i Stub1 på Brobjergskolen og starter 15 min efter forestillingen slutter.
Pris: 600 kr. pr. klasse (fuld refusion kan søges via ULF i Aarhus).

Forestillingen er støttet af STATENS KUNSTFOND, AARHUS KOMMUNE og ØSTIFTERNE.

 

Instruktør Anna Schulin-Zeuthen // Dramatiker Julie Maj Jakobsen // Skuespillere Daniel Bevensee, Ole Jakobsen og Clara Ellegaard // Synopsisdramatiker Brian Wind-Hansen // Scenograf Gitte Baastrup // Lysdesign Jesper Jepsson // Teknikerelev Amalie Fabricius // Værkstedsansvarlig Uffe Blaabjerg // Produktionsleder/dramaturg Marion Vick // Instruktørassistent Karoline Fløysvik // Sufflør Frida Heegaard Hjeresen 

Billetter

Filuren skyline footer