Duften af Betlehem


Alder: fra 4 år // Varighed: 40 min. // OBS: Forestillingen er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede. 

Mærk duften, se magien og lyt til fortællingen i en sanselig oplevelse for hele familien 

Har I hørt det? Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Der er endda nogen, der siger, at de har fundet en fjer fra en engel. Særligt to af byens beboere venter spændt. Er det et mirakel, der er på vej? Sammen med publikum tager de ud for at lede - men måske er miraklet slet ikke så langt væk. Måske er det i et fingerstrejf, i et smil, i dig og mig…

I et dragende univers inviteres publikum til at gå julen i møde med en teateroplevelse af de helt særlige. “Duften af Betlehem” er en poetisk forestilling inspireret af Juleevangeliet. Vi tager stolene ud af salen og gør plads til at opleve teatrets magi helt tæt på. Publikum træder ind i en verden uden tid, hvor de sammen med de medvirkende går på oplevelse og i fællesskab fejrer miraklet i os alle. 

OBS: Forestillingen er ikke egnet for kørestolsbrugere. Publikum skal undervejs i forestillingen både gå rundt og sidde på gulvet. Det er muligt at få en skammel. Dette skal siges ved ankomst.  

Duften af Betlehem vandt i foråret 2023 Reumert-prisen for årets bedste børne - og ungdomsforestilling. 

 

Det skrev anmelderne: 

Duften af Betlehem er mere end blot en teaterforestilling. Det er en totaloplevelse, der fanger og stimulerer alle barnets sanser i en helstøbt og forunderlig scenografisk verden.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ ISCENE 

 

... kreationerne i den ørken med ørkenbjerge, som er en del af vandreruten, en æstetisk nydelse. På et glimtende kuperet terræn vokser smukke hvide tidsler op. I byrummet fodres ens sanser også af bløde gulvtæpper og tynde klæder, som hænger ned fra loftet. Undervejs kan man gennem vinduesrammer se ind i små iscenesatte rum. 

Teateravisen 

 

Aldrig har jeg ønsket at bo i en verden så meget som den, Filuren har skabt i Duften af Betlehem. ...Men det er mere end plottet, der gør Duften af Betlehem til så fin en børneforestilling. Jeg kan mærke, at der er lagt kærlighed i hver enkel detalje. Om det er stjernekiggerens observatorium i ørkenen, fødekonens silkebeklædte urteskab, engle-fårets kostume af fjer og uld eller det helt hvide ørkenlandskab med dets bløde sandbanker. Her er en verden, der er skabt til at bringe juleglæde til børn og juleglade sjæle.

D. 4 væg 

 

 

Medvirkende: Lotus Lykke Skov/Betina Birkjær, Johanne Baadsgaard Lange og Ashok Pramanik

Iscenesætter, koncept og scenograf: Betina Birkjær

Grundidé: Lotus Lykke Skov

Komponist: Johanne Baadsgaard Lange

Komponist og lyddesigner: Marcus Hjelmborg

Audio-assistent og lyddesigner: Gustav Andreas Berg

Lysdesigner: Jesper Jepsson 

Kostumier og visuel designer af Sletten: Kathrina Hjort Vilsgaard

Scenografisk assistent: Linda Fallentin

Tak for lån af telt til Louise Midtgaard og Betina Birkjær

Foto: Bibi Berge

Produceret af Teaterhuset Filuren

Der kunne ikke hentes ledige spilletider

Forestillingen har givetvis allerede fundet sted eller også er der ingen ledige billetter i øjeblikket. Kontakt os for mere information.

Aldersgrænser

Læs om hvorfor vi sætter aldersgrænser og lukker dørene præcist.