Website_TYVETYVE_2021_1130×245px.jpg

TYVETYVE


Alder: Fra 13 år // Billetter: 75 - 140 kr // Varighed: ca. 55 min.

Hvad mistede vi under Corona og hvordan får vi det tilbage?

Året er 2189. Tre unge mennesker opdager indgangen til en mystisk, ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid. Hvordan ser verden ud næsten to hundrede år efter pandemien? Hvad mistede vi? Og hvordan får vi det tilbage?

 

Forestillingen tager sit udgangspunkt i unges egne dagbøger, skrevet under pandemien. Heri beskrives hverdagsdetaljer. De unges modige sprog åbner op for dagligdagsrefleksioner, der pludselig bliver til poesi med ærlighed om voldsomme følelser. Følelser som vi alle har oplevet under karantænen, og som de unge kan blive talerør og ventil for i en tid, hvor vores følelsesliv er et kaos, hverdagen bliver vendt på hovedet, og relationer bliver brudt op.

 

Med udgangspunkt i dagbøgerne bliver forestillingen en undersøgelse af den langvarige effekt af coronakrisen hos de unge. Har de unge glemt hjemsendelserne et halvt år efter det hele er slut? Eller sætter nedlukningen spor i deres drømme og fremtidstanker for eftertiden?

 

Bag dagbogsindsamlingen står Teater Apropos.

Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Teater Apropos, Teaterhuset Filuren, Syddjurs Egnsteater og Syddjurs Bibliotek.

Dramatiker: Amalie Olesen // Instruktør: Marc van der Velden // Scenograf: Baum & Leahy // Komponist: Marcus Aurelius Hjelmborg // Dramaturg: Marion Vick, Hege Tokle // Medvirkende: Nanna Eidie, Jens Alexander Kepny, Ludmilla Faaber Striim

Ledige spilletider