Valgfag til din skole

Hvis I gerne vil tilbyde jeres udskolingselever Teater/Drama som valgfag, kan Teaterhusets KompetenceCenter hjælpe jer via vores samarbejde med Ung i Aarhus om Teater/Drama valgfag for udskolingselever.

Samarbejdet fungerer ved, at I som skole aftaler valgfaget med Ung i Aarhus, som så køber Teaterhusets KompetenceCenter ind til at varetage det faglige indhold og gennemførsel af forløbet.

Det typiske Teater/Drama valgfagsforløb er et 60 timers forløb, der afvikles på skolen over et skoleår (typisk fra sep-april/maj) og afsluttes med at eleverne opfører deres egen teaterforestilling enten i Filurens teatersal eller på skolen. På nogle skoler er valgfaget dog ½ årigt eller lagt som et mere koncentreret forløb.

I løbet af valgfaget arbejder eleverne primært i praksis med forskellige grundlæggende teaterredskaber og udtryk, men vi forsøger så vidt det er muligt også, at indlægge mindst en teatertur, hvor eleverne tager sammen ind og ser en professionel teaterforestilling.

Vi har i skoleåret 2016/2017 i samarbejde med Ung i Aarhus Teater/Drama valgfag på følgende skoler: Katrinebjergskolen, Vorrevangskolen, og Viby Skole.

Skal jeres skole også have Teater/Drama valgfag på skemaet?

Filuren skyline footer