Om Teaterhuset Filuren

Velkommen til Teaterhuset Filuren!

Et hus med både en professionelt producerende børne- og ungdomsteater og et pædagogisk fritidstilbud for børn og unge i alderen 3 - 18 år og et kompetencecenter for æstetisk læring. 

Vi producerer hvert år spændende forestillinger for børn og unge i alderen 3-18 år. Derudover viser vi forestillinger fra ind og udland i efterårs- og vinterferien. Vi spiller forestillinger for skoler, børnehaver og for hele familien!

Skole/børnehave-forestillingerne spiller primært om formiddagen, så I som institution kan tage børnene med i teateret. Til de fleste af forestillingerne medfølger også undervisnings/inspirationsmateriale, som nemt kan downloades og bearbejdes både før og efter forestillingen. Alle vores forestillinger er refusionsgodkendte.

Teaterhuset Filurens "Kulturskole for teater og dans", byder hver sæson mellem 6-700 elever velkomne på danse- og teaterhold. Vi udbyder både klassiske teaterhold, kreative skabende hold, dansehold med fokus på skaberkraft, bevægelse og kreativitet. 

Derudover tilbydes også en 2-årig (+1) talentudviklingslinje SGK (Scenekunstnerisk Grundkursus), som er mulig at blive optaget på sideløbende med sin ungdomsuddannelse. 

Teaterhuset Filuren "I Skolen" har også en masse spændende tilbud til skoler! Hvert år udvikles og produceres projekter og forløb. Man kan som skole vælge et af vores allerede fastlagte forløb eller være med til at skræddersy sit helt eget forløb. Teaterhuset Filuren vil gerne bidrage aktivt til, at scenekunst kommer på skoleskemaet.

Vi skaber rammer for gode teateroplevelser for børn, unge og deres voksne både på teatret, i skolen og i deres fritid. Du vil derfor møde os mange steder. Vi er beliggende i hjertet af Musikhuset Aarhus - lige ved siden af akvariet. 

 

Vi åbner verden med scenekunst for børn, unge og fællesskaber!