Børne- & Unge panel

BUP (Børne- og Ungdomspanelet) er et sted for børn og unge, som har lyst til at være med helt inde bag kulissen på teatret. Vi mødes et par gange halvårligt og kommer på idéer til events i forbindelse med forestillinger og tiltag efter forestillinger, som er sjove for børn og deres voksne. Vi hygger, griner og spiser snacks - og hele herligheden er ganske gratis.

Hos Teaterhuset Filurens BUP får man også en masse fantastiske teateroplevelser. Vi tager børnene alvorligt, og derfor kan de være med til at bestemme, hvilken konkurrence vi skal lave på Facebook og hvilke pressefotos vi skal bruge på vores plakater.


Hvad siger børnene om at være med i BUP?
- "I BUP er man med i et fællesskab, og man er med til at bestemme en masse ting for Filuren"
- "Man lærer noget på en anden måde end i skolen, så det er meget sjovere"
- "Jeg har fået nye venner, og vi har det SÅ sjovt sammen"

➜ Tilmeldingen til panelet er åben løbende, og man kan tilmelde sig eller stille spørgsmål ved at skrive til Charlotte på cbb@filuren.dk. Vi skriver opdateringer om BUP i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig til Filurens Nyhedsbrev her.

I 2019 startede vi et Børne- og Unge panel som et led i et forskningsprojekt med midler fra ApplausOpenCall, Aarhus Kommune, Jyllands Postens Fond. Undersøgelsen gik ud på at undersøge det paradoksale i at kommunikere børneteater til voksne, når nu den primære oplevelse ligger hos børnene. Hvordan kommunikerer man overhovedet scenekunst til børn? Kan man i det hele taget kommunikere børneteater uden at skulle forbi de voksne først?

Skal jeg i teatret, mor?

Hvornår har du sidst oplevet et barn plage om at komme ind og se den nye forestilling på lokalteatret? Hvornår bliver teatret “top-of-mind” for børn og unge på lige fod med alle de andre underholdningstilbud, de vælter sig i? Vi oplever gang på gang børn blive positivt overraskede efter en forestilling, men hvordan får vi dem til at huske det næste gang, de bliver spurgt; "hvad skal vi lave i dag?"

Vi håber at kunne fortsætte med at sætte fokus på netop dét ved at spørge os selv, samarbejdspartnere som Ramasjang og Nationalmuseet og selvfølgelig børn og unge: Hvordan er det muligt at kommunikere mere direkte til børn og på den måde skabe en teaterlyst, der begynder hos dem selv og ikke hos de voksne?

Vi håber at kunne få børn og unge til at tage medejerskab over deres kulturelle interesser. Således at den samlede palette af kulturtilbud bliver større og tiltaler børn på forskellig vis. Vi vil gerne være dem, hvor børnene råber “wow - det var fedt, dét vil jeg gerne igen” - eller “det der, det ser fedt ud, kan vi godt det mor?” 

Og lige det her, det vil så gerne - fordi vi ved, at når vi åbner børnenes øjne for den skattekiste teatret er, så åbner vi også deres hjerter, hjerner og deres kreativitet. 

 

Applaus projekter:

Derfor havde vi ligesom 53 andre projekter søgt støtte hos Applaus. Udover vores projekt valgte Applaus at støtte Teater Grobs projekt “Extended Universe” om lokalforankret publikumsudvikling med fokus på unge, Hotel Proformas “Fra Likes til Publikummer”, som skal afdække uudnyttede potentialer inden for digital PR, GazArts undersøgelse af, hvordan man som ikke-etableret teater kommunikerer bedst med publikum og Aalborg Teaters skærpelse af kommunikation med publikummer med håndværksmæssig- eller teknisk uddannelse.

 

 

Projektet er støttet af: 

Applaus 

JP-fonden 

EP's biblioteksfond 

Aarhus Kommune