Corona retningslinjer

Teaterhuset Filurens corona-tiltag

Maj 2021
Til vores publikum 
Vi tager vores publikums helbred seriøst og følger regeringens og Sundhedsstyrelsens officielle retningslinjer nøje. Vi beder jer om at holde god afstand og ikke komme i teatret, hvis du/I udviser symptomer på covid-19.

Når du ankommer til Musikhuset, skal du bære mundbind og beholde det på, indtil du har sat dig på din plads i salen hos Filuren. Vores forestillingsvagter vil gøre alt for, at du føler dig tryg under hele din oplevelse hos os, og de bærer derfor visir, for at beskytte både dig og dem selv.

Kulturministeriet beder sårbare personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 om at udvise stor forsigtighed til bl.a. kulturarrangementer.

Coronapas

Det er et krav, at alle, som besøger Teaterhuset Filuren, skal fremvise et gyldigt coronapas. Husk at medbringe en udskrift af coronapasset eller have sikret dig, at du kan tilgå det på din telefon. Du kan vise det som screenshot eller via MinSundhed. Husk også ID, så vi kan sikre os at passet er gyldigt for dig. 

Et gyldigt coronapas er en dokumentation for, at du enten er færdigvaccineret, tidligere har været smittet eller har fået et negativt test-svar. Testen må max være 72 timer gammel fra prøvetagningstidspunktet og skal være gyldig under hele dit besøg. Kravet om coronapas gælder alle fra og med 15 år.

Håndsprit og rengøring

I Musikhuset og hos Teaterhuset Filuren er håndsprit tilgængeligt for gæster og personale. Derudover har vi hyppig rengøring, og inden og efter hver forestilling lufter vi salen ud og spritter kontaktflader af.

Salen

Gældende retningslinjer bliver overholdt i vores sal. Du bliver ført hen, hvor du og din familie/gruppe kan sidde sammen i salen, og du sidder kun side om side med dem, som du har købt billet sammen med. Der er en tom stol imellem alle familier/grupper i salen, så der er minimum 1 meters afstand fra næse til næse. Der må sidde publikum på alle rækker, da der er beregnet min. en meter mellem rækkerne. Derfor opfordrer vi de voksne til at hjælpe børn med at vende blikket fremad mod scenen under hele opholdet i salen.  

Når en forestilling er slut, lukker vi vores gæster ud i enkelte grupper ad gangen, så vi undgår tæt kø ved udgangen.

 

Billetter og refundering for offentligt publikum

Du kan trygt købe din billet hos os, da du kan vælge at flytte billetkøbet eller få det refunderet i tilfælde af:

1) Restriktioner fra statens side

2) Aflysning af forestillinger fra teatrets side pga. covid-19

 

Særligt for skoler

Kulturministeriets retningslinjer foreskriver, at vi gerne må spille for de klasser, der er vendt tilbage til skolerne, såfremt skolelederne giver tilladelse til, at klassen tager afsted. Vi følger alle retningslinjer - både dem for teatre og dem som klasserne efterlever på skolerne. Det er derfor helt trygt at tage i teatret.

For skoler er skriftlige aftaler bindende, og refundering er derfor ikke en mulighed, men vi kan flytte jeres booking til andre datoer eller andre forestillinger.

 

KULTURSKOLEN

Vi følger de til enhver tid gældende regler for musik- og kulturskoleundervisning, som er udmeldt fra hhv. Kulturministeriet og Danske Musik- og Kulturskoler.

 

Udendørs retningslinjer 

Hold dig opdateret om vores udendørs forårssæson for Kulturskolen via vores Nyhedsbrev

 

Indendørs retningslinjer

Følgende retningslinjer gælder for skolen, eleverne og personalet:

- Der er mindst 4 kvm. pr. person i undervisningslokalet, inkl. underviser(e).

- Alle over 12 år skal bære mundbind indendørs, indtil de træder ind i det lokale, de skal være i. Hverken elever eller lærere skal under nuværende retningslinjer bære mundbind eller visir, mens der undervises - men må naturligvis gerne, hvis det skaber tryghed.

- Der holdes 2 meters afstand mellem elever, også mellem dem der normalt ikke er underlagt denne restriktion (f.eks. klassekammerater eller søskende).

- Eleverne hentes og afleveres i gården af deres underviser og spritter hænder på vej ind i lokalet.

- Der vaskes hænder i pausen. Undervisere er grundigt instrueret i at tage hånd om ovenstående forholdsregler.

- Elever OG undervisere forventes at blive hjemme ved tegn på sygdom og informere kontoret herom.

- Hvis nogen skulle blive testet positiv efter at have deltaget i undervisning, forventer vi naturligvis at blive varslet herom, så vi kan foretage passende og ansvarlig smitteopsporing.

- Mange kulturskoleelever har en hyggelig tradition med at besøge Føtex-bageren i pausen. Vi beder dem lade være med dette i denne periode, så underviserne har styr på, hvordan retningslinjerne er blevet overholdt, ikke mindst af hensyn til evt. smitteopsporing.

 

Officielle retningslinjer

Vi henviser til de officielle retningslinjer og information fra beredskabet og sundhedsstyrelsen: www.coronasmitte.dk og www.sst.dk/corona

Aarhus Kommunes samlede information vedr. Corona: www.aarhus.dk/corona

Musikhusets retningslinjer: www.musikhusetaarhus.dk/praktisk-information/nyheder-artikler/nyheder/Information-om-Coronavirus/ 

Kulturministeriets nationale restriktioner: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19