Corona retningslinjer

Vi kan trygt samles om teater

Information om Corona og Teaterhuset Filurens retningslinjer.

Til vores publikum
Vi tager vores publikums helbred seriøst, og følger regeringens og sundhedsstyrelsens officielle retningslinjer nøje. Vi beder jer om at holde god afstand og ikke komme i teatret, hvis du/I udviser symptomer på covid-19.

Når du ankommer til Musikhuset, skal du bære mundbind og beholde det på, indtil du har sat dig på din plads i salen hos Teaterhuset Filuren. Vores forestillingsvagter vil gøre alt for, at du føler dig tryg under hele din oplevelse hos os, og de bærer derfor visir, for at beskytte både dig og dem selv.

Kulturministeriet beder sårbare personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 om at udvise stor forsigtighed til bl.a. kulturarrangementer.

Håndsprit og rengøring
I både Musikhuset og Teaterhuset Filuren er håndsprit tilgængeligt for gæster og personale. Derudover er rengøringen hyppigere end tidligere. Inden og efter hver forestilling lufter vi salen og spritter kontaktflader af.

Vores sal
Vores sal følger de gældende retningslinjerne. Du bliver ført hen, hvor du og din familie/gruppe kan sidde sammen i salen, og du sidder kun side om side med dem, som du har købt billet sammen med. Der er en tom stol, imellem alle familier/grupper i salen, så der er minimum 1 meters afstand fra næse til næse.

Når en forestilling er slut, lukker vi vores gæster ud i enkelte grupper ad gangen, så vi undgår tæt kø ved udgangen.

Billetter og refundering
Ved aflysning af forestillinger fra teatrets side pga. covid-19 refunderes billetkøbet. Ved restriktioner, der strammes fra statens side, kan vi desværre ikke refundere billetkøbet.

 

KULTURSKOLEN

Vi følger de til enhver tid gældende regler for Musik- og kulturskole undervisning, som er udmeldt fra hhv. Kulturministeriet og Danske Musik- og Kulturskoler.

Følgende retningslinjer gælder for skolen, eleverne og personalet:

- Der er mindst 4 kvm. pr. person i undervisningslokalet.

- Alle over 12 år skal fra den 29. oktober bære mundbind, indtil de træder ind i det lokale, de skal være i.

- Der holdes mindst 2 meters afstand mellem elever. Også mellem de, der normalt ikke er underlagt denne restriktion (f.eks. klassekammerater eller søskende).

- Eleverne hentes og afleveres i gården af deres underviser og spritter hænder på vej ind i lokalet.

- Der vaskes hænder i pausen.

- Elever OG undervisere forventes at blive hjemme ved tegn på sygdom og informere kontoret herom, så vi kan agere forsvarligt på dette.

- Undervisere er grundigt instrueret i at tage hånd om ovenstående forholdsregler.

 

Personer i øget risiko
Hvis vi kunne tage imod alle teaterinteresseret unge, så ville vi. Men med den gældende situation, bliver vi nødt til at passe ekstra godt på hinanden. Sårbare personer med høj risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 frabedes at tilmelde sig til vores kulturskole.

 

Officielle retningslinjer
Vi henviser til de officielle retningslinjer og information fra beredskabets- og sundhedsstyrelsens vedr. situationen: www.coronasmitte.dk og www.sst.dk/corona

Aarhus Kommunes samlede information vedr. Corona: www.aarhus.dk/corona

Musikhusets retningslinjer: www.musikhusetaarhus.dk/praktisk-information/nyheder-artikler/nyheder/Information-om-Coronavirus/ 

 

Opdateret 6. november 2020