Aldersgrænser og lukkede døre

Aldersgrænser 

Hvorfor er aldersgrænsen vigtig at overholde? Teater er en live-oplevelse, der skabes i rummet i samspillet mellem publikum og skuespillere. Der lægges et stort arbejde i, at hver forestilling er tilpasset den angivne aldersgruppe i forhold til indhold, varighed og
udtryk. Aldersgrænsen er altid afprøvet for at ramme plet, sådan at det sikres, at børnene får en god oplevelse. Børn under den angivne aldersgrænse kan derfor risikere:


• At få en dårlig oplevelse som gør, at de ikke har lyst til at se teater igen.
• At påvirke det der foregår på scenen, så skuespillerne indretter deres timing, hvilket kan få indflydelse på kvaliteten af forestillingen.
• At påvirke de andre publikummer, som ikke får mulighed for at leve sig helt ind i forestillingens univers, selvom de har overholdt den angivne aldersgrænse.


Vi forholder os retten til at afvise børn under aldersgrænsen, så alle får en god oplevelse. Du er altid velkommen til at ringe hvis du er i tvivl om noget.

Lukkede døre 

Hvorfor lukker vi ikke ind, efter forestillingen er gået i gang? Teater er en nærværende, levende og fælles oplevelse, der kræver et samlet fokus. Når forestillingen er begyndt, er skuespillerne og publikum taget på tur ind i fantasien sammen.
Forestillingerne varer typisk mellem 30 og 60 minutter, og de første 5 minutter er vigtige at få med. Den etablerede magi kan for både publikum og skuespillere let afbrydes af en dør, der åbnes og nogle der skal finde pladser i mørket. Vi har ikke nummererede pladser, og vi starter altid til tiden af hensyn til dem, der er kommet. Når forestillingen er i gang, risikerer man at tage fokus fra nærværet i salen ved at åbne døren til virkeligheden. Sørg derfor  altid for at have overstået toiletbesøg inden I sætter jer i salen.

 

Slik og mobiltelefoner 

Hvorfor må man ikke spise og tage billeder under en forestilling? Vi beder altid om, at man lader slikposerne blive i lommen. Slik-, chips- og snackposer rasler, når man roder i dem, det bryder koncentrationen og magien for både jer og dem der sidder lige rundt om. Mobiltelefonerne skal også blive i tasker eller i lommer, da lyset og signaler kan forstyrre spillerne og teknikken, og det er ikke tilladt at tage billeder under en forestilling.