Hjemmeside_1130×245px_MinBror2.jpg

Min bror er en blåhval


Spilleperiode

21/11 - 06/12 2019

Aldersgruppe

Forestillingen har ingen aldersbegrænsning

Varighed

Spillested

Priser

Galleri

”I påstår, I er så bekymrede og gør hvad I kan, mens I går ud og køber akrylmaling med den en hånd og sætter børn i verden med den anden. Hvordan kan I gøre det?”

 

Olivia er teenager og skilsmissebarn i en moderne familie med bonusforældre, regnbuebørn og nye søskende.

Midt i det hele står Olivia - alene og bange for om klimaproblematikken er ensbetydende med at jorden er ved at gå under.

 

”- Alting ændrer sig hele tiden. Det er en del af livet. Men selvom man ikke kan se hvordan, så falder det altid på plads. 

- Det er kun din generation, der kan sige sådan noget lort.”

Olivia er kompromisløs nå hun udfordrer forældrenes livsvalg. Hun presser både forældre og sig selv til et niveau, hvor relationerne smuldrer og alle i sidste ende står alene.

Kan man være dedikeret idealist og samtidig være der for sine nærmeste?

Min bror er en blåhval handler om at være rodløs i en verden hvor familiebegrebet er i bevægelse. Olivia søger forældrenes accept og forståelse og klimakampen bliver genstand for hendes frustration. Hun kalder til handling og hendes angst påvirker hele familien og afslører også relationernes skrøbelighed. For hvis familie ikke defineres gennem blodsbånd, men består af de personer vi har valgt til, kan vi så bare slå op med dem, når vi ikke længere magter relationen? Hvem står med ansvaret? og hvordan finder man sit eget ståsted som teenager i en familie hvor alting ændre sig.

Med denne fortælling tager vi pulsen på ungdommen i en tid med klimaangst, generationskløfter, skilsmissefamilier, regnbuefamilier, sammenbragte familier, FNs Verdensmål, klimaprotester og meget mere.

Forestillingen har urpremiere d. 21. november 2019 på Teaterhuset Filuren og spiller frem til 5. december.

Herefter kan forestillingen opleves 14.-18. april på Teater ZeBu og 19.-26. april på Aprilfestival i Holbæk.

Forestillingen er støttet af STATENS KUNSTFOND, AARHUS KOMMUNE og ØSTIFTERNE.

 

Instruktør Anna Schulin-Zeuthen // Dramatiker Julie Maj Jakobsen // Skuespillere Daniel Bevensee, Ole Jakobsen og Clara Ellegaard // Synopsisdramatiker Brian Wind-Hansen // Scenograf Gitte Baastrup // Lysdesign Jesper Jepsson // Teknikerelev Amalie Fabricius // Værkstedsansvarlig Uffe Blaabjerg // Produktionsleder/dramaturg Marion Vick // Instruktørassistent Karoline Fløysvik // Sufflør Frida Heegaard Hjeresen 

Køb billetter til Min bror er en blåhval

Type Billetter Dato Køb