Masthead 2020 - 1130 x 245 px.png

TYVETYVE


Alder: Fra 13 år // Billetter: 75 - 140 kr // Varighed: ca. 60 min.

TYVETYVE

Evy:
Året: 2189 
Månen: fuld
Sådan her ser verden ud: Menneskene har udryddet de fleste dyre- og plantearter. Pandemierne har udryddet de fleste mennesker. Vi der er tilbage lever i lukkede kupler på jordens golde overflade.

I forestillingen tyvetyve er verden forandret. En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppelrige de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid. 

Med fantasi, humor og en overraskende lethed fører dramatiker Amalie Olesen os ind i en fortælling, der leger med de store spørgsmål mange af os tumler med i disse år.

Hvordan får coronakrisen langsigtede konsekvenser for vores samfund?
Er vi på vej ind i pandemiernes tid? 
Hvad sker der med os, hvis en ny pandemi rammer, når først vi er igennem coronakrisen?

En forestilling udviklet med hjælp fra de unge

Forestillingen er udviklet med udgangspunkt i unges egne dagbøger, skrevet under pandemien og skriveworkshops med 8. og 9. klasser på tre skoler i Syddjurs Kommune. I teksterne finder vi hverdagsdetaljer og de unges modige sprog åbner op for dagligdagsrefleksioner, der pludselig bliver til poesi med ærlighed om voldsomme følelser. Følelser som vi alle har oplevet under karantænen, og som de unge kan blive talerør og ventil for i en tid, hvor vores følelsesliv er et kaos, hverdagen bliver vendt på hovedet, og relationer bliver brudt op.

Med udgangspunkt i dagbøgerne bliver forestillingen en undersøgelse af den langvarige effekt af coronakrisen hos de unge. 

Dagbøgerne kan læses her.

 

Det scenografiske univers

I udarbejdelsen af scenografien har der også været et tæt samarbejde med unge i forestillingens målgruppealder. 7. årgang fra Frederiksbjerg Skole i Aarhus har modelleret og 3D printet ‘fremtidsforssiler’ – genstande der repræsenterer deres liv under corona-pandemien. Tak til Casper Munkgaard, der har ledet FabLab-forløbet med eleverne.

Selve scenografien er designet og skabt af kunstnerduoen Baum & Leahy (v. Amanda Baum Olesen og Rose Leahy). I scenografien væves referencer fra dyb tid, geologisk historiefortælling og udforskning af mikro-makroforhold med nye refleksioner fra dagbøgerne og fremtidsforssilerne.

Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Teater Apropos, Teaterhuset Filuren, Syddjurs Egnsteater og Syddjurs Bibliotek.

 

Forestillingen er støttet sf Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Syddjurs Kommune. 

Dramatiker: Amalie Olesen // Instruktør: Marc van der Velden // Scenograf: Baum & Leahy // Komponist: Marcus Aurelius Hjelmborg // Lysdesign: Jesper Jeppson // Dramaturg: Marion Vick // Medvirkende: Nanna Eidie, Jens Alexander Kepny, Ludmilla Faaber Striim // Scenografiske assistenter: Caroline Bang Hedegaard, Fie Von Veer // Instruktørassistent: Julie Jensen // Foto: Ditte Chemnitz

 

Tak til Aarhus Jazzorchestra og Fredriksbjergs Skoles forløb "FabLab" v. Casper Munkgaard. 

Der kunne ikke hentes ledige spilletider

Forestillingen har givetvis allerede fundet sted eller også er der ingen ledige billetter i øjeblikket. Kontakt os for mere information.

Læs mere om Teater Apropos