Teater Legeplads

TEATER LEGEPLADS

TEATER LEGEPLADS er et teaterpædagogisk projekt med fokus på, hvordan iscenesatte teaterlege kan understøtte indskolingselevers tilgang til fantasifulde lege udendørs.

Projektet blev gennemført af Teaterhuset Filuren I Skolen og Randers Teater med støtte fra Region Midtjylland i efteråret 2021. 

I TEATER LEGEPLADS har vi udviklet en udendørs teaterpædagogisk aktivitet for de mindste skoleklasser og gjort et Corona-skabt benspænd - om at flytte mest muligt undervisning i skolen udendørs - til en kreativ præmis for undersøgelse og udvikling af nye teaterpædagogiske formater for skoleklasser.

I projektet har vi undersøgt, hvordan teaterpædagogiske og narrative greb kan sætte gang i legende og samskabende processer, hvor eleverne oplever deres vante legeplads på en ny måde, ser nye sider af hinanden og som klasse får nye fælles udendørs legeuniverser. Universer, der gerne skal leve videre efter den professionelle teaterpædagogs besøg, hvorfor der i projektet også er udviklet et inspirations-/øvelsesmateriale til den deltagende klasses faste undervisere.  

Der er blevet udviklet et 1½ times teaterpædagogisk forløb, som 52 skoleklasser i Aarhus og Randers kommuner i efteråret 2021 gratis har haft besøg af på deres egen legeplads.

Vores mål for projektet var:

  • At undersøge og udforske, hvad teaterpædagogisk aktivitet kan i en udendørs ramme. Hvordan kan vi med teaterpædagogik stimulere børnenes udendørs legeunivers? 
  • At udvikle en udendørs interaktiv teaterpædagogisk aktivitet, som stimulerer de mindste skolebørns lyst og evne til at kaste sig ud i legende og medskabende æstetiske processer i samspil med deres kammerater og styrker deres sociale kompetencer og fællesskaber.
  • At skabe teaterpædagogisk inspiration til lærere og pædagoger som et bidrag til deres trivselsarbejde.

Er du interesseret i at læse mere om projektet og hvilke erfaringer, vi gjorde os undervejs, så klik videre til artiklen ”TEATER LEGEPLADS” af to af projektets teaterpædagoger Eva Damholt og Mette Mathiasen.

Læs artikel om TEATER LEGEPLADS

Projektets ide og praksisforløb er udviklet og afviklet af teaterpædagogerne Eva Damholt, Katrine Weigelt Nielsen og Mette Mathiasen.

 

Et samarbejde mellem Randers Teater og Teaterhuset Filuren 

Støttet af Region Midt