Forløb

Sådan vil dine år på SGK ca. se ud

 

Første år:

August-september: grundtræning og holddannelse med Linjens koordinator Ane Kirk Uhrenholt

Oktober: Musicalen "Nattens Tivoli" (ensemble), med den ældre årgang i de bærende roller.

November-april: Faglige moduler med gæstelærere i fx Fysio-dramatik, Tekstarbejde, Meisnerteknik, Scenisk Klovn, Moderne Dans, Maskearbejde, Teaterhistorie og Dramaturgi.

Maj-juni: Devisingproces, hvor holdet selv, sammen med faste undervisere, skaber en forestilling, der slutter med en offentlig fremvisningsrække.

 

Andet år:

August-september: Faglige moduler med gæstelærere

Oktober: Nattens Tivoli (bærende roller) med den yngre årgang som ensemble

November-december: Faglige moduler med gæstelærere.

Januar-april: Afgangsforestilling i Filurens Sal - professionel opsætning i Filurens repertoire.

Maj-juni: Teatermagerprojekter

 

Det to-årige grundforløb slutter med en graduation med taler, underholdning og fest arrangeret af den yngre årgang og de faste undervisere. 

 

Tredje år:

Når det to-årige forløb er afsluttet, er der mulighed for at ansøge om at deltage i et tredje specialiseringsår, som er målrettet en søgeproces på Danske og udenlandske scenekunstskoler. Det tredje år behøver ikke ligge i umiddelbar forlængelse af grundforløbet. Man kan derfor tage sabbatår, højskoleophold mm. Det tredje år har fællesprojekter med holdet, men også individuel undervisning og forberedelse på søgeprocessen. Man har på tredjeåret mulighed for at søge som skuespiller, dramatiker, instruktør, scenograf mv. og undervejs vil man få mulighed for at møde og arbejde med fagpersoner indenfor denne specialisering.

Man er IKKE forpligtet på at søge det tredje år, når man søger ind på SGK i første omgang. Tredjeåret er et overbygningsår, som ikke vil give mening for alle at tage.