Hvad vil det sige at gå til teater og dans?

Teaterhuset Filuren rummer et fritidstilbud til børn og unge i alderen 4-20 år. Hver sæson går omkring 600 børn og unge til enten dans eller teater her hos os. Vores undervisere er bredt sammensat af dygtige fagfolk såsom skuespillere, dramapædagoger, dansere, koreografer og dramaturger. På danseholdene fokuserer vi på barnets egen kreativitet og danseglæde, med undervisning i moderne dans og teknik, med støtte fra ballettens rammer. Hvis du vil gå til teater, har vi et meget stort udbudskatalog, der rummer alt fra devisingteater, årets klassiker til teenageteater og Teaterlegestuen for de mindste. Alle holdforløb slutter med en visning, som forældre og venner indbydes til at se.

Vi udsender holdkatalog hver sommer og vinter, hvor man kan læse mere om de enkelte hold og derefter melde sig til på vores hjemmeside. Vi er heldige at være et meget efterspurgt tilbud, og arbejder løbende på at nedbringe vores ventelister ved at oprette ekstra hold når det kan lade sig gøre. Vi ønsker altid at tage elevernes kreativitet alvorligt og møde dem med vores fulde faglighed.

 

Hvad vil det sige at gå til teater og dans?

På Filurens Skole for Teater og Dans har vi leg og kreativitet i fokus. Vi lægger stor vægt på at skabe et trygt rum med en god holdånd, hvor man hjælper hinanden og løfter i flok. Vi skal ikke være individuelle superstjerner, men et super-hold som står sammen og sammen finder på, inspirerer, leger og giver den gas på scenen!

Tøj

Du behøver ikke have decideret træningstøj på til teater, så længe du bare har noget tøj på, som du kan bevæge dig godt i, og som du gerne må rulle på gulvet eller svede lidt i. Til dans skal du aftale med din lærer hvad der er godt at komme i. Nogle gange kan der være behov for knæbeskyttere og særlige dansesko, men lad være med at købe noget før du har talt med din lærer.

Mad og drikke

Det kan være en god ide at have lidt mad og en drikkedunk med til pausen. De større elever må også gerne gå i Føtex og købe noget, såfremt de har fået lov af deres forældre. Har man undervisning på Brobjergskolen findes der også en automat, hvor man for småpenge kan trække en kop kakao e.l.

Afbud

Hvis du en dag ikke har mulighed for at komme til teater eller dans, så husk at melde afbud til din lærer i så god tid som muligt. Du kan kan kontakte din underviser via SpeedAdmin. Ellers har du også mulighed for at kontakte os på mailadresse: kulturskole@filuren.dk, men afbud på dagen SKAL ske til din lærer.

Visninger

Som regel slutter alle hold af med en visning i Filurens sal, som venner og familie har mulighed for at komme ind og se. Her er der professionelle lys- og lydfolk tilknyttet, så visningen får ekstra stemning. For det meste viser hvert hold sin forestilling to gange fordelt på to dage, hver gang sammen med et andet hold, hvilket giver en rigtig god mulighed for at møde andre teater- og danseglade filur-unger, og mærke det store fællesskab man er en del af på kryds og tværs af alder. Og hvem ved, måske møder du nogle du skal gå på hold med i næste sæson eller nogle du gik med sidste år? Disse visningsfestivaller er et af sæsonens højdepunkter for os på Filuren!

Datoerne for visningerne bliver sendt ud på mail så snart de er på plads, men da vi har mange hold, som alle skal have tid i salen, er det et større puslespil som skal gå op. Vi beder om jeres forståelse og tålmodighed. Underviserne får besked samtidig som forældrene og venter lige så spændt som jer på den færdige plan. De kan derfor ikke svare på jeres ivrige spørgsmål om visningsplanen.

Aflysninger

Vi forbeholder os retten til at aflyse op til to gange uden kompensation. Ved flere aflysninger vil der blive aftalt ekstra øvetid, fx. en øveweekend. 

Helligdage/ferier

Vi følger skolernes ferier, så har man fri fra skole er der heller ikke teater. Det samme gælder helligdage.

Prøvetimer 

Vi oplever, at mange spørger, om man kan få prøvetimer på holdene. Det er kun muligt på de hold, der endnu ikke er fyldt op og kun i en begrænset periode. Du betaler samme takst for én prøvetime som for én undervisningsgang. Beløbet skal forudbetales. 

For spørgsmål herom og tilmelding til prøvetime kontakt: kulturskole@filuren.dk

 

Læs om prøvetimer, frafald mm. her.